AK Parti Eskişehir heyetinden İçişleri Bakanı Çiftçi'ye ziyaret
AK Parti Eskişehir heyetinden İçişleri Bakanı Çiftçi'ye ziyaret
İçeriği Görüntüle

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram öncesi açıkladığı zamsız emekli ikramiyesi nedeniyle emeklilerin yaşadığı hayal kırıklığını sert sözlerle eleştirdi.

Çakırözer, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“AKP bayram öncesi milyonlarca emekliye hayal kırıklığı yaşattı! Emekli aylığını açlık sınırı altında bırakanlar, emeklinin bayram ikramiyesine kuruş zam yapmadılar! Emekli 4 bin lira ile torununa harçlık mı versin, borç mu kapatsın, bayramlık mı alsın, mutfak alışverişi mi yapsın? Emekliye yokluğu, yoksulluğu reva görenlere yazıklar olsun!

Yıllarca ‘olmaz’ dedikleri emekli ikramiyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ısrarıyla verilmeye başlandı. 2018 yılında bin liralık emekli ikramiyesi ile 3 çeyrek altın alınabiliyordu. Bugün 4 bin lira çeyrek altının yarısı bile etmiyor. En düşük emekli maaşı 20 bin lira, ortalama emekli maaşı 24 bin lira, açlık sınırı ise 32 bin lira!

Bütün yıl faize 2 trilyon ödeyenler, bu paranın yüzde bir buçuğunu bile emekliye vermiyor. Emeklinin son umudu bayram ikramiyesine yapılacak zamdı, o da olmadı! Erdoğan’ın müjde diye duyurduğu zamsız ikramiye ile milyonlarca emekli hayal kırıklığı ile bayramı karşılayacak.”

Çakırözer, açıklamasında AKP iktidarını, ülkeye yıllarca hizmet vermiş emeklilere karşı “en büyük vefasızlığı” yapmakla eleştirdi ve emekliye destek çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi