Türkiye’yi temsilen geçtiğimiz yıl European Association of Zoos and Aquaria Yürütme Kurulu’na seçilen Eskişehir Hayvanat Bahçesi, yapılan değerlendirmeler sonucunda bu görevini yeniden üstlendi. Karar, 11-19 Nisan 2026 tarihleri arasında Hollanda’da gerçekleştirilen EAZA Direktörler Toplantısı kapsamında alındı.
Yeni dönemde de EAZA Konseyi’nde Türkiye’deki üye hayvanat bahçeleri ve akvaryumları adına temsil yetkisini sürdürecek olan kurum, böylece hem Eskişehir’in hem de Türkiye’nin uluslararası alandaki görünürlüğünü artıracak.
İbrahim Atak, elde edilen başarının önemli bir sorumluluk taşıdığını belirterek, 2028 yılına kadar sürecek temsil görevinde Türkiye’nin biyolojik çeşitliliği ve yaban hayatı konularının ön planda olacağını ifade etti.
Toplantıda ayrıca yaban hayatının korunması, iklim değişikliğinin etkileri ve biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilirliği gibi başlıklar ele alındı. Katılımcılar, ziyaretçi bilincini artırmaya yönelik projeler ve uluslararası iş birliği imkanları üzerine değerlendirmelerde bulundu.





