Emek Mahallesi Hacer Sokak’ta uzun süredir devam eden yol ve çevre düzenlemesi sorunu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor. İddiaya göre yaklaşık 2 yıldır herhangi bir çalışma yapılmayan bölgede, özellikle çocukların okula gidip gelirken kullandığı güzergâhta yol geçişi bulunmuyor.
Mahalle sakinleri, bölgede ne çevre düzenlemesinin yapıldığını ne de karşıdan karşıya geçiş için gerekli düzenlemenin sağlandığını belirtti. Çocukların yoğun olarak kullandığı bölgede okul döneminin başlamasıyla birlikte yaşanan sıkıntının daha da arttığı ifade edildi.

Okullar başladı, ızdırap başladı
Sorunun çözülmesi için Odunpazarı Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini belirten vatandaşlar, aradan geçen süreye rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi. Mahalle sakinleri, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler birimlerinin konuya ilgi göstermediğini ifade etti.
Vatandaşlar, “2 yıl oldu, üçüncü yıla girildi. Dilekçe verdik ancak ilgilenen olmadı. Okullar başladı, ızdırap başladı. Çocuklar karşıdan karşıya geçemiyor” diyerek yaşadıkları sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
Mahalle sakinleri, özellikle öğrencilerin güvenli şekilde ulaşım sağlayabilmesi için bölgede yol geçişinin oluşturulmasını ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasını talep ediyor.
Vatandaşlar, yaşanan sorunun daha fazla uzamadan çözülmesi için Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler birimlerinin bölgeye gelerek inceleme yapmasını bekliyor.



