Eskişehir Barosu, farklı kuşaklardan hukukçuları anlamlı bir programda bir araya getirdi. Düzenlenen törende mesleğe yeni başlayan genç avukatlar yemin ederek ruhsatlarını aldı. Meslekte 40, 50 ve 60 yılını geride bırakan kıdemli avukatlara ise hukuk ve savunma mesleğine verdikleri emek dolayısıyla plaketleri takdim edildi.
Törene Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yeni Parti Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, avukatlar ve davetliler katıldı.

GÜNAYDIN: “GEÇMİŞ VE GELECEĞE KÖPRÜ KURUYORUZ”
Programda konuşan Eskişehir Barosu Başkanı Barış Günaydın, mesleğe yeni başlayan avukatlarla uzun yıllarını hukuka adamış meslek büyüklerinin aynı çatı altında buluşmasının önemine dikkat çekti.
Günaydın, “Bugün, Eskişehir Barosu ailesinin geçmiş ve geleceğine köprü kuran ve dayanışma ruhunu aynı çatı altında buluşturan çok özel bir güne tanıklık ediyoruz” dedi.
Ruhsatlarını alan genç meslektaşlarına başarılar dileyen Günaydın, hukuka, adalete ve meslek ilkelerine bağlılıkla sürdürecekleri meslek yaşamlarında Eskişehir Barosu olarak her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.
Meslekte 40, 50 ve 60 yılını tamamlayarak plaketlerini alan avukatlara da teşekkür eden Günaydın, “Mesleğe yeni başlayan ve yarım asra yakın mesleğe emek veren meslektaşlarımızın katılımı ile bu tablo, bize avukatlık mesleğinin kuşaktan kuşağa aktarılan büyük bir sorumluluk, güçlü bir gelenek ve onurlu bir mücadele olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
“ÜSTATLARIMIZIN BİRİKİMİ GELECEĞİMİZE YÖN VERİYOR”
Kıdemli hukukçuların mesleki birikiminin genç avukatlar açısından önemine işaret eden Günaydın, meslek büyüklerinin duruşunun yalnızca geçmişin bir hatırası olmadığını, geleceğe yön veren önemli bir pusula niteliği taşıdığını söyledi.
Genç avukatların heyecanı, enerjisi ve ideallerinin ise mesleğin geleceğine duyulan umudu temsil ettiğini belirten Günaydın, kuşaklar arasındaki mesleki dayanışmanın güçlendirilmesinin önemine değindi.
BARO KAFE MESLEKTAŞLARI BULUŞTURACAK
Baro Kafe hakkında da bilgi veren Günaydın, projenin yalnızca bir sosyal alan olarak düşünülmediğini belirterek, “Baro Kafe’yi; meslektaşlarımızın duruşma arasında soluklanabileceği, birbirleriyle buluşabileceği, sorunlarını ve fikirlerini paylaşabileceği, dayanışma ve aidiyet duygusunu güçlendireceği sıcak bir buluşma noktası yapacağız” dedi.
Genç avukatlarla meslek büyüklerinin aynı masada buluşmasını amaçladıklarını ifade eden Günaydın, “Deneyimin heyecanla, geçmişin gelecekle yan yana geldiği bir mekân oluşturacağız. Çünkü güçlü bir baro yalnızca kurulları ve hizmetleriyle değil; birbirini tanıyan, birbirini dinleyen ve birbirinin yanında duran meslektaşlarıyla mümkündür” ifadelerini kullandı.

SAĞKAN: “85 MİLYONUN ADALETE ERİŞİMİ İÇİN SAVUNMA MAKAMINDA YER ALACAKLAR”
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ise mesleğe yeni adım atan avukatların yemin ve ruhsat heyecanına ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Genç avukatların önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Sağkan, “Mesleğinin 1. gününde bu kapıdan dışarıya adım atarak başta Eskişehirli yurttaşlarımız olmak üzere bu ülkedeki 85 milyonun adalete erişimi için savunma makamının içerisinde yer alacak gencecik meslektaşlarımızın yeminine şahitlik edeceğiz” dedi.
“İYİ Kİ AVUKATLAR VAR”
Meslekte 40, 50 ve 60 yılını tamamlayan avukatların hukuk mücadelesine yaptığı katkıya değinen Sağkan, kıdemli hukukçuların uzun yıllardır hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve Cumhuriyet’in kuruluş değerlerini savunduğunu söyledi.
Sağkan, “Bugün toplumda hâlâ ‘İyi ki avukatlar var’ deniliyorsa eğer buna vücut veren, varlıklarıyla, çizdikleri yolla bunun gerçekleşmesini sağlayan çok değerli meslek üstatlarımızın plaket töreninde onlarla beraber bu duyguyu paylaşma fırsatı yaşayacağız” diye konuştu.
Sağkan ayrıca yeni adli yılda Cumhuriyet’in kurucu değerlerini savunmaya aynı azim ve kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, yeni adli yılın “adalete doygun bir yıl” olması temennisinde bulundu.

RUHSATLAR VE PLAKETLER SAHİPLERİNE VERİLDİ
Konuşmaların ardından tören bölümüne geçildi. Mesleğe yeni başlayan genç avukatlar yemin ederek avukatlık ruhsatlarını teslim aldı. Meslekte 40, 50 ve 60 yılını dolduran avukatlara da uzun yıllar boyunca hukuk ve savunma mesleğine sundukları katkılar dolayısıyla plaketleri takdim edildi.
Ruhsat ve plaket takdimleriyle farklı kuşaklardan avukatların bir araya geldiği törende, genç meslektaşların mesleğe ilk adım heyecanı ile kıdemli hukukçuların yıllara dayanan mesleki birikimi aynı çatı altında buluştu.



PROGRAM BARO KAFE AÇILIŞIYLA TAMAMLANDI
Ruhsat ve plaket töreninin ardından Baro Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi. TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Eskişehir Barosu Başkanı Barış Günaydın ve programa katılan protokol üyeleri açılışta bir araya geldi.
Avukatların duruşma aralarında dinlenebileceği, meslektaşlarıyla bir araya gelebileceği ve mesleki dayanışmayı güçlendirebileceği bir sosyal alan olarak tasarlanan Baro Kafe, gerçekleştirilen açılışla birlikte hizmete girdi.



