Saidoğlu, "Nekbe, yani “Büyük Felâket”in üzerinden tam 77 yıl geçti. Emperyalizmin ileri karakolu olarak İngiltere’nin tasarladığı, ABD’nin bugünlere getirdiği İsrail 14 Mayıs 1948’de bağımsızlığını ilan etti. 15 Mayıs da Filistin halkı tarafından Nekbe Günü olarak adlandırılmıştır. Nekbe yüzbinlerce Filistinlinin yerlerinden sürülüp yersiz yurtsuz bırakılmasını ifade etmektedir. Sömürgeci Siyonistlerin terör yöntemleri tarihi Filistin’in şehir ve köylerini hedef almış, sayısız Filistinli katledilmiş ve göçe zorlanmıştır. 1948’de yaklaşık 750 bin, 1967 savaşından sonra da 300 bin Filistinli topraklarını terketmek zorunda kalmıştır. Nekbe, bugüne kadar aralıksız devam etmiştir" dedi. 

Adsız Tasarım 2025 05 18T170128.521
77 yıllık işgalin 7 Ekim’den bu yana hız kazanarak devam ettiğini aktaran Saidoğlu, "Filistin halkı Batı Şeria’da duvarların, kontrol noktalarının, yerleşimci denilen hırsız haydutların terörü ve uluslararası yalnızlaştırmanın kıskacında binbir zorluk içinde yaşarken Gazze’de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma maruz kalmış durumdadır. Gazze halkı birkaç istisna dışında tüm hükümetler ve özellikle de müslüman ülkelerin liderleri tarafından yalnız bırakılmıştır. Bizler de aylardır İsrail’e akan petrolü kesin diye haykırdık. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattından akarak İsrail’e ulaşan Azerbaycan petrolü, Siyonistlerin tank ve uçaklarına yakıt oluyor ve ölüm olarak Filistinli çocukların, kadınların ve tüm canlı varlıkların üzerine yağıyor" ifadelerini kullandı. 

Adsız Tasarım 2025 05 18T170109.524

"İsrail'e akan petrolü kesin"

Fatih Fen Lisesi öğrencisinin büyük başarısı Fatih Fen Lisesi öğrencisinin büyük başarısı

AK Parti iktidarının vanaları kapatıp petrolü kesmeye niyeti olmadığını kaydeden Saidoğlu, "Bir de utanmadan varil başına 1 dolar 27 sent kazanmakla gurur duyduklarını söylüyorlar İsrail’in dostu olduğunu söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı siyonistlerin işbirlikçisi İlham Aliyev Hazar petrolünü İsrail’e satmaktan vazgeçmedi. Nekbe’nın yıl dönümünde tekrar İsrail’e akan petrolü kesin diyoruz. AKP iktidarı bize önce Siyonist Rejim’le ticareti kısıtladıklarını, ardından da tam ambargo uygulamaya başladıklarını söyledi" şeklinde konuştu.

4C56Db56 44D0 4C40 8C62 9D2E04F30914

Muhabir: İlksen Akkan