“Yaşlılarımıza Sağlıklı ve Güvenli Yaşam”

İl Sağlık Müdürü Bildirici, yaşlı bireylerin fiziksel ve zihinsel sağlıklarının korunmasının öncelik olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Yaşlılarımız, toplumumuzun en değerli hazineleridir. Onların sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürmeleri için gerekli sağlık hizmetlerini sunmak ve yaşam kalitelerini artırmak temel görevimizdir.”

“Geriatri Atölyesi ile Daha Fazla Destek”

ESO'dan ilkokullara kırtasiye desteği
ESO'dan ilkokullara kırtasiye desteği
İçeriği Görüntüle

Bildirici, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaşlılara yönelik başlattıkları Geriatri Atölyesi hizmetini de hatırlatarak şunları ifade etti:
“Geriatri Atölyesi ile yaşlı bireylerimizin sağlık durumlarını takip ediyor, bilinçlendirme ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Bu sayede hem fiziksel hem de zihinsel sağlıklarını destekleyerek yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyoruz.”

“Toplumsal Farkındalık ve Destek Önemli”

Bildirici, yaşlı bireylere yönelik farkındalığın artırılmasının ve toplumun tüm kesimlerinin bilinçlenmesinin önemine değinerek şunları söyledi:
“Yaşlılarımızın yalnız kalmamaları, sosyal hayata katılımlarının desteklenmesi ve sağlık hizmetlerine kolay erişimlerinin sağlanması toplumsal sorumluluğumuzdur. Her birey, yaşlıların haklarına saygı göstererek onlara destek olmalıdır.”

“Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Yanında”

Yaşlıların sağlık hizmetlerinden etkin şekilde yararlanabilmesi için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Bildirici, şunları söyledi:
“Evde bakım, koruyucu sağlık hizmetleri ve erken teşhis programları ile yaşlı bireylerimizin sağlık durumlarını sürekli takip ediyoruz. Geriatri Atölyesi de bu hizmetlerin önemli bir parçasıdır. Amacımız, yaşlılarımızın yaşam kalitesini artırmak ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamaktır.”

“Toplumun Her Kesimi İçin Örnek Olmalı”

Bildirici, yaşlılara saygının ve destek olmanın toplumun ortak değeri olduğunu vurgulayarak, “Yaşlılarımızın haklarına sahip çıkmak, toplumun her kesiminin sorumluluğudur. Onlara gereken sevgi, saygı ve destek verilmelidir.” dedi.

Kaynak: Bülten