Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 4 çocuk annesi Ürkmez, çalışma hayatına başlama hikayesini de paylaştı. “Çocuklarım için çalışma kararı aldım. 10 yıldır belediyemiz bünyesinde çalışıyorum. Temizlik görevlisi olmak gurur verici. Alın terimizle kazandığımız parayla evimize ekmek götürüyoruz. Ben çok mutluyum, çalışmaktan da gururluyum” ifadelerini kullandı.

“Emek vermek kadar güzel bir şey var mı?”

Vali Yılmaz’dan Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Vali Yılmaz’dan Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
İçeriği Görüntüle

Yazın sıcak, kışın soğuk demeden her koşulda görev yaptıklarını belirten Ürkmez, “Temizlik yaptıktan sonra teşekkür ettiklerinde çok mutlu oluyoruz. Her hava koşulunda çalışıyoruz ama çok mutluyuz. Emek vermek kadar güzel bir şey var mı? Benim emeğim de işimi severek yapmak” diye konuştu.

T E P09433

“Bazen görünmüyoruz ama emeğimiz ortada”

Temizlik personelinin çoğu zaman fark edilmediğini dile getiren Ürkmez, “Biz sokakta temizlik yaparken bazen bizi fark eden olmuyor. Ancak insanlar sabah temiz sokaklarda dolaşırken biz biliyoruz ki o temizliğin içinde bizim alın terimiz var. Bu şehir hepimizin ve bu şehirde bizim de emeğimiz var” dedi.

Başkan Ataç: “Emek en yüce değerdir”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise temizlik emekçilerinin kent yaşamındaki önemine dikkat çekerek, “Kentimizin her sokağında, her caddesinde temizlik emekçilerimizin alın teri var. Onlar, günün en erken saatlerinde başlayıp geceye kadar süren emekleriyle Tepebaşı’nı daha yaşanabilir bir yer haline getiriyor. Emek en yüce değerdir ve biz bu değerin farkındayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi