12-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Yunus Emre Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, 12 Mayıs 2025 tarihinde İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici’nin açılış konuşmasıyla başladı. Açılışta, ebelik mesleğinin hem doğum sürecindeki hem de afet koşullarındaki kritik önemi bir kez daha vurgulandı.
Eğitim programına kamu, özel ve üniversite hastanelerinden toplam 55 ebe katılım sağladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ebelik Bölümü akademisyenleri ve kamu hastanelerinde görev yapan ebe eğitmenlerin katkılarıyla yürütülen eğitim, bilimsel ve uygulamalı içerikleriyle dikkat çekti.
Beş günlük eğitim sürecinde; üç gün boyunca teorik oturumlarda normal doğuma ilişkin güncel bilgiler paylaşılırken, kalan iki gün ise simülasyon destekli uygulamalarla mesleki becerilerin pekiştirilmesine odaklanıldı. Ayrıca afet durumlarında doğum yönetimi, kriz koşullarında anne-bebek sağlığı hizmetlerinin devamlılığı ve ebelerin bu süreçteki görevleri detaylı şekilde ele alındı.

Eskişehir'i süsleyecek 1 milyon çiçeğin üretimi Büyükşehir'den Eskişehir'i süsleyecek 1 milyon çiçeğin üretimi Büyükşehir'den

4E6Efa9C 85Ad 4E90 B320 81F84A982E8A
Eğitimin sonunda, 16 Mayıs 2025 tarihinde programı başarıyla tamamlayan katılımcılara belgeleri Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gamze Akın Mumcu, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Nazan Öner Yılmaz ve hastane yönetimi tarafından takdim edildi.
Doğuma, sağlığa ve geleceğe katkı sunan tüm ebelerimize teşekkür ederiz.

Kaynak: Bülten