Basın açıklamasına emek örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Açıklamada konuşan Görür, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında emeklilerin yaşam koşullarının her geçen gün daha da zorlaştığını ifade ederek, “Ülkedeki gerçek enflasyon belli, emeklilere yapılan zam oranları belli. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri açlık sınırının altında maaş alıyor” diye konuştu.
Veteriner hekimlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre sağlık hizmetleri sınıfında yer aldığını hatırlatan Görür, yıllarca zor koşullarda görev yaptıklarını belirtti. Görür, “Biz veteriner hekimler; hayvan sağlığı, halk sağlığı, gıda güvenliği ve zoonotik hastalıklarla mücadele için ülkenin her köşesinde görev yaptık. Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımladığı ‘Tek Sağlık’ kavramının temel unsurlarından biri veteriner hekimliktir” ifadelerini kullandı.

2018 yılında 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu’na eklenen Ek 84’üncü maddeyle doktor ve diş hekimi emeklilerine ek ödeme yapıldığını ancak veteriner hekimlerin bu düzenlemenin dışında bırakıldığını dile getiren Görür, “Sağlık hizmetleri sınıfında olmamıza rağmen emekli veteriner hekimler kapsam dışı bırakılarak adeta üvey evlat muamelesi görmüştür” dedi.
Bu düzenleme sonrası emekli veteriner hekimlerin maaşlarında ciddi kayıp yaşandığını belirten Görür, “Bu değişiklikle birlikte emekli veteriner hekimler, diğer sağlık sınıfı emeklilerine göre yaklaşık yüzde 45 daha az maaş almaya başladı. Son zamlarla birlikte Ocak 2026 itibarıyla bu fark 30 bin TL’ye ulaştı” diye konuştu.
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü tarafından veteriner hekimlerin de Ek 84’üncü madde kapsamına alınmasına yönelik verilen kanun teklifinin 21 Ocak 2026’da TBMM’de görüşüldüğünü hatırlatan Görür, teklifin AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini söyledi.
Taleplerinin net olduğunu vurgulayan Görür, “Bizim taleplerimiz ayrıcalık değil, eşitliktir. İmtiyaz istemiyoruz, adalet istiyoruz. Yıllarca hizmet verdiğimiz bu ülkenin bize hak ettiğimiz değeri vermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın sonunda mücadeleye devam edeceklerini belirten Görür, “Emekli veteriner hekimler, diğer sağlık çalışanlarıyla eşit haklara sahip olana kadar bu mücadeleyi hem hukuki hem toplumsal zeminde sürdürecek. Bu mağduriyeti asla kabul etmiyoruz” diyerek yerel basın ve kamuoyundan destek istedi.



