Açıklamada konuşan Berivan Özkara, idamların üzerinden geçen 53 yıla rağmen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesinin hâlâ yol gösterici olduğu vurguladı. Özkara, “68 gençliği savaşın ve emperyalizmin karşısında, barışı ve halkların özgürlüğünü savundu. Denizler, sadece üniversite sıralarında değil, işçi sınıfının saflarında da mücadeleyi büyüttü” dedi.

Çarşıya bereket getirdiklerine inanılıyor Çarşıya bereket getirdiklerine inanılıyor

8B925Dda E3F4 40F2 Ae83 3A1751Bcffa6
Türkiye’de ve dünyada gençliğin geleceğinin savaş, yoksulluk ve sömürüyle çalındığını belirten Özkara, “Ortadoğu’da işgaller devam ediyor. Filistin’de 7 Ekim’den bu yana 50 binden fazla insan katledildi. Gençlik tüm bu saldırılara karşı mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

9Dc02E89 Bde0 4835 86Af F0375A00E1C4
Kadın mücadelesine de değinen Özkara, iktidarın “Aile Yılı” politikalarıyla kadınları şiddet sarmalına mahkûm ettiğini vurgulayarak İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını eleştirdi.

0509C4Ed 4B5B 44B9 9C27 668D527442C8
Özkara, gençliğin son aylarda birçok eylemlilikle bir araya geldiğini hatırlatarak, “Denizlerden devraldığımız mücadele mirasını büyütmeye çağırıyoruz. 19 Mart’tan 6 Mayıs’a her alanı mücadele alanına çevirdik, şimdi bu rotayı birlikte adımlama zamanı” diye konuştu.

Muhabir: İlksen Akkan