Yer, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun selamlarını vatandaşlara ilettiklerini belirterek, “Hiç merak etmeyin, Türk milleti kimsesiz, Türk vatanı sahipsiz değildir. Biz de ‘Eskişehir yalnız, Odunpazarı mahzun değildir’ dedik” ifadelerini kullandı.
YÜREKLERDEKİ UMUDU GÖRDÜK
Vatandaşların ağır ekonomik koşullara rağmen samimiyet ve umutla kendilerini karşıladığını söyleyen Yer, “Tüm sıkıntılara rağmen hemşerilerimizin yüreklerindeki sevgi ve umudu görmek, gerçek siyaset anlayışımıza güç kattı” dedi.
TEK KALE MAÇ DÖNEMİ BİTTİ
Yer, Eskişehir siyasetine ilişkin değerlendirmesinde, “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren bu şehirde siyasette tek kale maç dönemi bitti dedik. Bugün sahada bunun karşılığını görüyoruz” ifadesini kullandı. Siyaset kurumunun güven kaybetmesine neden olan tartışmaların vatandaşları olumsuz etkilediğini söyleyerek, bazı siyasi aktörlerin “koltuk borsası” olarak nitelendirdiği süreçlerle günü kurtarma peşinde olduğunu belirtti.
SİYASET VATANDAŞIN YANINDA YAPILIR
Açıklamasında diğer siyasi partilere de çağrıda bulunan Yer, “Siyaset zengin menülü masalarda değil, vatandaşın derdiyle yüzleşerek yapılır. Emekli maaşını, asgari ücreti, ödenemeyen faturaları konuşsunlar. Yeni dökülen asfaltlardaki çukurları görsünler” dedi.
İYİ Parti’nin kesintisiz saha çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Yer, “TOKİ’den başladık, her hafta bir mahallede, bir pazarda olacağız. Hemşerilerimize ‘Yalnız değilsiniz’ diyeceğiz. Oy verdikleriniz sizi umursamıyor, siz de seçimde gereken cevabı verin” ifadelerini kullandı.

BU DÜZENE İTİRAZ EDİYORUZ
Yer, vatandaşların yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalındığını belirterek, “Birileri konfor alanlarında keyif sürerken, aynı gök kubbenin altında insanların umutsuzluğu bizim yüreğimizi yakıyor. Bu samimiyetsiz düzene biz İYİ Partili cesur yürekler olarak itiraz ediyoruz” şeklinde konuştu.
Açıklamasını “Aşkımız Eskişehir” sözleriyle tamamlayan Yer, umudun her daim iyilikte olduğunu söyledi.

TOKİ ZİYARETİ
İlçe teşkilatının TOKİ çalışması sırasında vatandaşlardan aktardığı sorun ve talepler şu şekilde sıralandı:
1. TOKİ yönetimi ile ilgili belediyeler arasında iletişim kopukluğu olduğu, diyalogla çözülebilecek hizmetlerin geciktiği belirtildi.
2. Sumatik ve banka ATM’lerine acil ihtiyaç olduğu ifade edildi.
3. Haftalık pazar kurulması yönünde yoğun talep bulunduğu aktarıldı.
4. Etap bölgesinde ulaşım ve temel ihtiyaçlara erişimde zorluk yaşandığı, ayrıca ana güzergâhlarda açılan asfalt çukurları için acil onarım gerektiği belirtildi.
5. Bölge geneline hitap edecek dolmuş hattı veya mevcut hatların uzatılması talep edildi.
6. 10 ve S39 numaralı otobüs hatlarının sefer sıklığının artırılması ve 2. Etap güzergâhına eklenmesi istendi.
7. Projesi olmasına rağmen uygulanmayan ticaret merkezi/alışveriş alanı eksikliğinin giderilmesi talep edildi. 1. ve 2. etaplarda market, eczane ve kuaför gibi işletmelerin büyük kolaylık sağladığı ifade edildi.
8. Bölgede bulunan iki ibadethanede yapısal eksikler olduğu ve vatandaşların ekonomik güçleri yetmediği için ilgili kurumların destek sağlaması gerektiği belirtildi.
9. Kamu bankalarının zorunlu sigorta yenilemelerinde aynı marka poliçeye mecburiyet getirmesi, fiyatların 3200 TL’den 7300 TL’ye çıkması ve taksit uygulamalarındaki farklılıkların geniş çaplı mağduriyet yarattığı dile getirildi. Vatandaşların bu konunun özellikle duyurulmasını istediği aktarıldı.
İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, tüm bu sorunların takipçisi olacaklarını belirterek vatandaşlara çözüm sözü verdi.




