Kurban Bayramı geçti, raflar boş kaldı!

Kurban Bayramı’nın hemen ardından Eskişehir’de dikkat çeken bir manzara ortaya çıktı. Şehir merkezindeki pek çok kasap dükkanında kırmızı et reyonları tamamen boş kaldı. Bayram boyunca yapılan yoğun kurban kesimleri sonrası, vatandaşların evlerinde bolca et bulunması nedeniyle kasaplardan alışveriş azaldı. Bu düşüşe bir de kurban etinin işlenip dağıtılması eklenince, kasaplar yeni ürün tedarik etmekte zorlandı.

Eskişehir'de valizci esnafı: Geçen sene daha iyiydik!
Eskişehir'de valizci esnafı: Geçen sene daha iyiydik!
İçeriği Görüntüle

Tavuk ürünlerine yöneldiler!

Birçok kasap reyonunu tamamen tavuk ürünlerine çevirdi. Esnafın camına astığı fiyat listesinde kırmızı et yer almazken, tavuk kanat incik 150 TL, piliç baget 86 TL ve piliç bonfile 140 TL’den satışa sunuluyor.

Reyonlara yeni ürün koymuyorlar!

Kasaplar, özellikle büyükbaş hayvan kesiminden sonra kıyma ve kuşbaşı gibi ürünlere olan talebin düştüğünü, bu nedenle reyonlara yeni ürün koymadıklarını belirtiyor. Vatandaş ise market raflarında kırmızı et bulamadığı için ya beklemeye ya da tavuk etine yönelmeye başladı.

Muhabir: Tuğba AKTAY