Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek 2026-KPSS Ortaöğretim sınavı, 25 Ekim 2026 Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. Eskişehir genelinde 111 sınav merkezinde gerçekleştirilecek sınava yaklaşık 40 bin adayın katılması bekleniyor.
Kentte yoğunluk oluşturması beklenen sınav öncesinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, adayların sınav merkezlerine ulaşımını kolaylaştırmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla gerekli düzenlemeleri yaptı.
Toplu ulaşımda ek seferler yapılacak
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan planlamaya göre, sınav sabahı otobüs seferleri hafta içi tarifesine uygun şekilde sürdürülecek. İhtiyaç duyulan güzergâhlarda ise ek seferler gerçekleştirilecek.
ESTRAM tarafından işletilen tramvaylarda cumartesi sefer saatleri uygulanacak. Özellikle üniversite bölgelerinde yaşanabilecek yoğunluğa karşı hazırlıklar tamamlanırken, trafik akışının rahatlatılması amacıyla sinyalizasyon sistemlerinde de düzenlemeye gidildi.
Üniversite bölgelerinde trafik önlemi
Sınav günü yaşanabilecek trafik yoğunluğunun azaltılması için ilgili kurumlarla koordinasyon sağlandı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin üç kapısının da sınav süresince açık olacağı belirtilirken, adayların yönlendirmeler doğrultusunda sınav merkezlerine ulaşabilecekleri bildirildi.
Emniyet ekipleri de kavşaklarda ilave tedbirler alarak trafik akışının düzenli ilerlemesi için görev yapacak.
Adaylara erken hareket etme uyarısı
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sınava girecek adayların ulaşım planlarını önceden yapmaları gerektiğini vurguladı. Adaylardan, sınav merkezlerinde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için sınav saatinden en az 2 saat önce ulaşım sağlayacak şekilde hareket etmeleri istendi.
Trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla bireysel araç kullanımı yerine toplu taşımanın tercih edilmesi de önerildi. Büyükşehir Belediyesi, sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyerek sınav günü ulaşımın güvenli ve düzenli şekilde sağlanması için gerekli çalışmaların yürütüleceğini bildirdi.


