Vatandaşlar, özellikle Adalar, Porsuk Çayı çevresi, Odunpazarı gibi yoğun insan trafiğinin olduğu bölgelerde yürürken hem kötü koku hem de hijyen sorunuyla karşılaştıklarını belirtiyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklık, kuş pisliğinin kokusunu daha da yoğun hale getirerek rahatsızlık seviyesini yükseltti.

Kuşların, vatandaşlar tarafından düzenli olarak beslenmesinin sorunun temel sebeplerinden biri olduğunu ifade eden esnaf ve bölge sakinleri, bu durumun kuş popülasyonunu artırdığını ve temizlik çalışmalarını zorlaştırdığını söylüyor.

Eskişehir’de Filistin’e destek eylemi: “Sumud vicdan filosunun yanındayız!”
Eskişehir’de Filistin’e destek eylemi: “Sumud vicdan filosunun yanındayız!”
İçeriği Görüntüle

"Meydanlarda besleme yasaklanmalı"

Çevre sakinlerinden Emine Y., kuşların özellikle meydanlarda topluca beslendiğini belirterek şunları söyledi:
"Görünüşte masum gibi görünüyor ama kuşları sürekli beslemek çevreyi kirletiyor. Kuş pislikleri hem kötü görünüyor hem de sıcaklarda ciddi bir kokuya sebep oluyor. Belediyenin bu konuda bir düzenleme yapmasını istiyoruz."

77D0195E E5Bc 46A0 8E4C 571E1Dc6960E

Kaynak: 2Eylül Haber