Mahallenin nüfusunun az, iş hacminin ise oldukça yüksek olduğunu belirten Muhtar Ölmezer, “10 müze, Kurşunlu Külliyesi ve Atlıhan El Sanatları Çarşısı gibi noktalarla turizmin merkezindeyiz. Burada çalışan kişi sayısı, mahalle nüfusunun 5-6 katı. Yani fiziki olarak küçük ama etkisi büyük bir mahalleyiz” dedi.
Ticaretin canlanması için müze saatleri uzatılsın
Mahalle esnafının akşam saatlerinde dükkanlarını erken kapattığına yönelik eleştirileri değerlendiren Ölmezer, “Bu durum, müzelerin saat 17.00’de kapanmasıyla doğrudan ilgili. Türkiye’de örnekleri var; yaz dönemlerinde müzeler 22.00-23.00’e kadar açık kalabiliyor. Özellikle öne çıkan bazı müzelerin saatleri uzatılırsa esnaf daha fazla gelir elde eder, bölge daha uzun süre canlı kalır” ifadelerini kullandı.
Kemal Zeytinoğlu Caddesi için düzenleme beklentisi
Trafiğe kapalı olan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin yürüyüş caddesi olmaya elverişli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Ölmezer, üç yıl önce verilen düzenleme sözünün hala hayata geçirilmediğini belirterek “Eğer burası bir çekim merkezi olacaksa mutlaka altyapı yenilenmeli, estetik olarak elden geçirilmeli. Bu yıl için kazı çalışmaları sözü aldık ancak henüz bir hareket yok” dedi.
Tuvalet ve bebek bakım odası eksikliği
Turistlerin en çok tuvalet eksikliğinden şikâyet ettiğini belirten Muhtar Ölmezer, hafta sonları özellikle kadınlar ve çocuklar için uzun kuyruklar oluştuğunu, bölgede yer altı tuvaletleri ya da benzeri çözümlerle bu ihtiyacın giderilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca bebek bakım odalarının da büyük eksiklik olduğunu vurguladı.Rehberli
turlarda adil dağılım ve yönlendirme ihtiyacı
Tur rehberlerinin yalnızca belirli güzergâhlarda dolaşmasının esnafın çoğunu mağdur ettiğini belirten Ölmezer, “Belirli acentelerle anlaşmalı çalışan rehberler, yalnızca bazı sokaklara yönlendiriyor. Bu da adaletsiz bir yoğunluk yaratıyor. Gruplara serbest zaman verilirse tüm esnaf kazanç sağlar. Ayrıca yönlendirme tabelalarının ve dijital haritaların da güncellenmesi şart” dedi.