Eskişehir Odunpazarı’nda Karapınar Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan adaletsizlikten dertli. Mahalle halkı, Osmangazi Mahallesi’ne yapılan yeni projelerde yüksek yapı yoğunluğu ve imar hakları tanınırken, Karapınar’daki parsellerin sınırlı haklarla bırakılmasını eleştiriyor.
Sakinler, “Karapınar Mahallesi’nin ciddi şekilde kentsel dönüşüme ihtiyacı var, ancak projeler hep başka mahallelere kaydırılıyor. Biz de modern ve güvenli konutlara sahip olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Mahallede oturanlar, mevcut durumun hem yaşam kalitesini düşürdüğünü hem de bölgede yeni yatırımların önünü kapattığını belirtti. Odunpazarı Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin acilen bir araya gelerek Karapınar için adil bir çözüm geliştirmesi gerektiği vurgulanıyor.