Akar, Beylikova Müberra Mehmet Güleç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan sendika üyesi Merve Yerlikaya’nın, aynı okulda görev yapan İ.K. isimli şahıs tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğradığını ifade etti. Yaşanan olayı “çirkin bir saldırı” olarak nitelendiren Akar, öğretmene ve kadına yönelik şiddetin kaynağının yine bir eğitim çalışanı olmasından büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.
Eğitim-Bir-Sen olarak şiddetin kimden gelirse gelsin karşısında olduklarını vurgulayan Akar, “Bu çirkin davranışın sorumlusu kişi yaptığının cezasını çekmelidir. Eğitim çalışanlarımızın ve üyelerimizin her koşulda yanındayız” dedi.
Olayın ardından ilçedeki mülki ve idari yetkililerle görüşüldüğünü belirten Akar, hukuki sürecin yakından takip edildiğini, şikâyet üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldığını aktardı.
Akar, saldırıya maruz kalan üyeleri Merve Yerlikaya’ya geçmiş olsun dileklerini ileterek, Eğitim-Bir-Sen olarak hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurdu.




