AJet Havayolları, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan Boeing 737-8 MAX tipi uçağı ile Bükreş Havalimanı’na seferlerini nisan ayında başlattı. Ankara-Bükreş hattında pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri olmak üzere haftada üç gün karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek.

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası (RTTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Atalay, Eskişehir ve çevresindeki illerin ihracat potansiyeline dikkat çekerek, “Aksaray, Konya, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı gibi İç Anadolu illerimizde faaliyet gösteren firmalarımızın Romanya’ya ulaşımı yıllardır önemli bir konu oldu. Ankara-Bükreş arasında direkt uçuşların başlatılması, bu süreçte büyük bir eksikliği giderecek” dedi.

İnönü Belediye Başkanı'ndan o mahalleye ziyaret!
İnönü Belediye Başkanı'ndan o mahalleye ziyaret!
İçeriği Görüntüle

Atalay, seferlerin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere ciddi katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Doğrudan uçuşlar; ticaretten turizme, yatırımdan diplomatik temaslara kadar pek çok alanda yeni kapılar aralayacaktır” ifadelerini kullandı.

İç Anadolu’daki firmalar için zaman ve maliyet açısından büyük kolaylık sağlayacak yeni uçuş hattı, bugüne kadar aktarmalı uçuşlarla sağlanan ulaşımın yarattığı ek maliyet ve zaman kaybını ortadan kaldırıyor. Atalay, sürece katkı sunan başta Kürşad Zorlu ve Kerem Sarp olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: İHA