PİAR Araştırma tarafından gerçekleştirilen çalışmada vatandaşlara, “Seçildiği günden bugüne iki yıllık performansını değerlendirdiğinizde belediye hizmetlerinden memnun musunuz?” sorusu yöneltildi. Araştırma kapsamında İç Anadolu Bölgesi’ndeki büyükşehir ve büyükşehir ilçe belediye başkanlarının iki yıllık görev performansları değerlendirildi.

Mert çizgiyi geçemedi
Mert çizgiyi geçemedi
İçeriği Görüntüle

Ünlüce ikinci sırada

Büyükşehir belediye başkanlarının memnuniyet oranlarına göre yapılan sıralamada Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce yüzde 55,2 ile ikinci sırada yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 61,2 memnuniyet oranıyla listenin ilk sırasında bulunurken, Ünlüce’yi yüzde 53,5 ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay takip etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise yüzde 42,1 memnuniyet oranında kaldı.

Ataç zirvede

İç Anadolu Bölgesi’ndeki büyükşehir ilçe belediye başkanlarına yönelik değerlendirmede ise Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç öne çıktı. Ataç, yüzde 60,7 memnuniyet oranıyla ilçe belediye başkanları arasında ilk sırayı aldı.

Whatsapp Image 2026 09 14 At 14.50.35

Ataç’ın ardından Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yüzde 57,1 ile ikinci, Konya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise yüzde 56,8 ile üçüncü oldu.

Kazım Kurt ilk 10’da

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da araştırmada yüzde 54,2 memnuniyet oranına ulaştı. Kurt, bu oranla ilçe belediye başkanları sıralamasında sekizinci sırada yer aldı.

Böylece Eskişehir’den Ahmet Ataç ve Kazım Kurt, araştırmada açıklanan ilk 10 ilçe belediye başkanı arasında kendilerine yer buldu.

Araştırmaya 6 bin 220 kişi katıldı

PİAR Araştırma’nın açıkladığı bilgilere göre araştırma, 14-23 Ağustos 2026 tarihleri arasında Ankara, Konya, Eskişehir ve Kayseri’de gerçekleştirildi. CATI ve yüz yüze anket yöntemlerinin kullanıldığı çalışmaya toplam 6 bin 220 kişi katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi