Anadolu Üniversitesi Arinkom Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) kapsamında Anaç Ön Kuluçka Merkezi’nde düzenlenen “Yapay Zekâ ve Akademi: Anadolu Üniversitesi Perspektifi” konferansına, Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özer Çelik konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Erdemir ve ARİNKOM TTO Yöneticisi Öğr. Gör. Dr. Rabia Taş da hazır bulundu.

Hafta sonu hava nasıl olacak?
Hafta sonu hava nasıl olacak?
İçeriği Görüntüle

Prof. Dr. Erdemir, yapay zekânın üniversitenin vizyonunun önemli bir parçası olduğunu belirterek, tüm disiplinlerin yapay zekâ araçlarıyla bütünleşmesinin önemine dikkat çekti. Doç. Dr. Çelik ise, yapay zekânın üretken algoritmalarla artık herkesin yardımcısı hâline geldiğini ve müfredat ile eğitim materyallerine entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlikte ayrıca fakültelerde AI koordinatörlerinin görevlendirilmesinin farkındalık çalışmalarını güçlendireceği vurgulandı. Konferans, Prof. Dr. Erdemir’in Doç. Dr. Özer Çelik’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

Kaynak: AnaHaber