Ağustosta 100 binden fazla denetim yapıldı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla sürdürülen denetimlere ilişkin ağustos ayı sonuçlarını açıkladı. Bakanlığın resmi verilerine göre, 1-31 Ağustos tarihleri arasında yurt genelindeki gıda işletmelerine yönelik toplam 100 bin 128 resmi kontrol gerçekleştirildi.

Denetimlerde mevzuata aykırılık tespit edilen işletmelere toplam 186 milyon 551 bin 636 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca 49 gıda işletmecisi hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Gıda güvenliğinde denetimler sürüyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdaların üretim aşamasından tüketiciye ulaşmasına kadar geçen süreçte resmi kontrollerin kesintisiz sürdürüldüğünü belirtiyor. Bakanlık, kontroller aracılığıyla tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını ve mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmeler hakkında gerekli yaptırımların uygulanmasını amaçlıyor.

Bakanlığın verilerine göre temmuz ayında da ülke genelinde 107 bin 113 gıda denetimi gerçekleştirilmiş, uygunsuzluk tespit edilen işletmelere 250 milyon lira idari para cezası uygulanmış ve 37 işletme hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Eskişehir’de esnaf yeni eğitim yılı öncesi hareketlilik bekliyor
Eskişehir’de esnaf yeni eğitim yılı öncesi hareketlilik bekliyor
İçeriği Görüntüle

Yumaklı: Mücadelemiz kararlılıkla sürecek
Bakan İbrahim Yumaklı, gıda denetimlerine ilişkin açıklamasında dürüst şekilde faaliyet gösteren esnaf ve işletmelerin korunacağını, vatandaşların gıdasına hile karıştıranlara karşı ise mücadelenin sürdürüleceğini vurguladı.

Yumaklı, gıda güvenilirliğinin vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi açısından öncelikli konular arasında olduğunu belirterek denetimlerin kararlılıkla devam edeceği mesajını verdi.

Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığı