AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Gürkan Albayrak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ramazan ayını yoğun bir şekilde geçirdiklerini belirten Albayrak, “Geçen sene de yapmış olduğumuz Dede Korkut Parkı’nda iftar çadırımızı oluşturduk. Burada günde ortalama bin yedi yüz kişiyi misafir ettik, aynı sofrada buluştuk” dedi.
Sadece iftar çadırıyla sınırlı kalmadıklarını ifade eden Albayrak, “Kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve merkez ilçe başkanlıklarımızla birlikte yedi yüz haneye misafir olduk, aynı lokmayı paylaştık” diye konuştu.
Gençlik kollarının da sahada aktif olduğunu vurgulayan Albayrak, “İftara beş kala programımız devam etti. Ramazan boyunca her gün bir caddede, bir ışıkta gençlik kollarımız sahadaydı” ifadelerini kullandı. Bu süreçte yaklaşık 100 bin kişiye ulaştıklarını söyledi.
Bayram sonrası projelerin devam edeceğini belirten Albayrak, “İnşallah 16 Mayıs ile 24 Mayıs arasında Kültür Yolu Festivali’ni Eskişehir’e kazandırmış olacağız” dedi.
“Çevre yolunda sona geliyoruz”
Ulaştırma yatırımlarına da değinen Albayrak, “Çevre yolu meselesi her zaman gündemimizde. Son 6-7 kilometrelik bir kısım kaldı. Bir aksilik olmazsa yıl sonu ya da 2026’nın ilk çeyreğinde tamamlanacak” diye konuştu.
Devlet hastanesi açıklaması
Eski devlet hastanesiyle ilgili soruya da yanıt veren Albayrak, “Bu konuyu yakından takip ediyoruz. Sabah böyle bir durum olunca Sağlık Bakan Yardımcımızla görüştük. Bayramdan sonra bakanımızla da görüşeceğiz” dedi.
Arazinin hazineye devriyle ilgili ise, “Biz de sizler gibi resmi gazeteden öğrendik. Hemen gerekli girişimleri yaptık, süreci takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Gündoğdu ve kentsel dönüşüm
Gündoğdu Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle ilgili konuşan Albayrak, sürecin belediyede olduğunu belirterek, “Bu işi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi planlayacak, ihalesini yapacak. Ama ne hikmetse yıllardır yapılmıyor” dedi.

Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri yorumu
Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri’ne ilişkin de değerlendirmede bulunan Albayrak, vatandaşlardan gelen tepkilere dikkat çekerek, “Pazarcı esnafımız ‘Bu iş ne zaman bitecek?’ diye soruyor. Biz de süreci takip ediyoruz. İnşallah hızlanır ve tamamlanır” diye konuştu.
“Bizim adayımız Eskişehir”
Konuşmasının sonunda birlik mesajı veren Albayrak, “Biz AK Parti olarak ‘Bizim adayımız Eskişehir’ diyoruz. Bu şehir için kim en iyi hizmeti yapacaksa bizim adayımız odur” ifadelerini kullandı.




