Bakan Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Antalya’da görüştü
Bakan Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Antalya’da görüştü
İçeriği Görüntüle

Dündar’ın aktardığına göre, bazı vatandaşlar balık ölümlerinin İnönü Belediyesi tarafından akar boyu ve aşağı havuz bölgesinde yapılan larva ilaçlamasından kaynaklanmış olabileceğini öne sürüyor. İddialarda, ilaçlamanın tek taraflı olarak, karşıdan karşıya uygulandığı ifade edilirken, olayla ilgili görgü tanıklarının da bulunduğu ve gerektiğinde açıklama yapabilecekleri dile getirildi.

Öte yandan Dündar, ilçedeki çiftçilerin söz konusu olayla ilişkilendirilmesine karşı çıkarak, “İlçemizde yıllardır çiftçilik yapılmaktadır. Çiftçilerimizin bu tür konularda hassas ve bilinçli olduğunu biliyoruz. Bu olay çiftçilerimizin üzerine atılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’ın da konuyu Tarım İl Müdürlüğü’ne ilettiği ve sürecin yakından takip edileceğini vurguladığı belirtildi.

Kamuoyunda rahatsızlık yaratan olayla ilgili yetkililere çağrıda bulunan Dündar, sorumluların bir an önce açıklama yapmasını, gerekli incelemelerin başlatılmasını ve gerçeklerin şeffaf bir şekilde paylaşılmasını talep etti.

Kaynak: Özge Zaim