Beş gün süren etkinlikler çerçevesinde büyükler için , Hukuk eğitimi, Ziraat eğitimi, Kolye ve Bileklik Yapımı Atölyesi ve Müzikli Eğlence eğitimleri verildi. Çocuklar için ise Resim Atölyesi, Spor Atölyesi, Dans Atölyesi, Yarışma Atölyesi, Saksı Boyama Atölyesi, Anı Taşları Atölyesi, Kodlamaca Eğitimi, Kukla Atölyesi Eğitimi ve Yüz Boyama, Drama Oyunları, Halat çekme, Çuval yarışı ve Atatürk Portesi için el baskısı eğitimleri yapıldı.
ÇYDD Eskişehir Şubesi yetkilileri, projenin bir sivil toplum projesi olduğuna vurgu yapılarak,” Vatandaşlarımızın yaşam alanları olan köylerin veya mahallelerin kent merkezlerine göre
eğitim ve sosyal etkinlikler bakımından daha yetersiz olması nedeniyle “Milletin efendisi” olan köylülere, kırsal kesimlerde veya kent merkezlerinin dışındaki mahallelerde yaşayan insanlarayönelik bir sivil toplum projesidir. Üniversite öğrencileri fizibilite çalışmaları sonucunda kararlaştırılan
köyde, 5 gün boyunca konaklayarak planlanmış eğitimlerin verilmesini sağlama, etkinliklerin yapılmasında liderlik etme, projenin yürütülmesi ve tanıtılması hususlarında kendi aralarında yaptıkları görev paylaşımları sonucunda görevlendirilmişlerdir. Proje bittikten sonra köy/mahalle ile iletişimin kesilmemesi, belirli aralıklarla köy/mahalle’nin ihtiyacı olan eğitimlerin verilmesi projenin sürdürülebilirliğinin göstergesidir” dediler.
Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe’de yapılan çalışmalara destek verdi. Etkinliği düzenleyenler, Tepe’ye teşekkür ziyaretinde bulundular.