Eskişehir’de zirai dondan etkilenen çiftçilere destek ödemeleri başlayacak!
Eskişehir’de zirai dondan etkilenen çiftçilere destek ödemeleri başlayacak!
İçeriği Görüntüle

Uluslararası piyasalarda Brent petrol fiyatlarının son altı ayın en düşük seviyelerine gerilemesi, akaryakıt fiyatlarında indirimi gündeme getirdi. Aşırı arz endişeleri ve dünyanın en büyük petrol tüketicileri olan ABD ile Çin arasındaki ekonomik gerilimler, petrol talebinde zayıflamaya neden oldu. Bu durum, fiyatlarda son bir haftada yüzde 2, son bir ayda ise yüzde 8’e yakın düşüş getirdi.

NTV’nin aktardığına göre, yarından itibaren motorin grubunda yaklaşık 0,98 TL’lik indirim yapılması bekleniyor. İndirimin miktarı, piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilir ve pompa fiyatlarına doğrudan yansıyacak.

Ekim ayının başında ise akaryakıtta son indirim yapılmış, benzinde 1 lira 26 kuruş, motorinde ise 1 lira 36 kuruş fiyat düşüşü gerçekleşmişti.

Kaynak: 2Eylül Haber