Odunpazarı Belediyesi 100 Yıl Kültür Merkezi Lozan Salonu’nda gerçekleştirilen ücretsiz konser, yoğun ilgi gördü. Farklı coğrafyaların enstrümanları ve tınılarının bir araya geldiği gecede, geleneksel müzik ile çağdaş yorumlar arasında güçlü bir bağ kuruldu.
“Mânidar” adı verilen bu özel konser, geçmişle bugünün, geleneksel müzikle modern yorumların anlamlı bir karşılaşmasını temsil etti. Etkinlik, yalnızca bir konser olmanın ötesinde, kültürel bir buluşma niteliği taşıdı.
Konserin solistliğini Ergün Elibaş üstlenirken, piyanoda Serhat Demirtaş, kopuzda Aydın Ünal, dudukta İbrahim Eke, neyde Özkan Güneş Abanas ve basgitarda Erkan Yalçınkaya yer aldı. Topluluk, farklı müzik disiplinlerini bir araya getirerek dinleyicilere zengin bir müzikal deneyim sundu.

Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitmenlerinden oluşan sanatçılar, kendi müzikal birikimlerini eserlerin yorumuna yansıttı. Konserde, dinleyicilerin yakından tanıdığı eserler özgün düzenlemelerle yeniden seslendirildi.
“Azade Şirin”, “İnsan İnsan”, “Hamburg Türküsü”, “Dağlarda Duman Güzeldir”, “Bergüzar”, “İlkbahar Geldi”, “Mağusa Limanı”, “Gide Gide Bir Söğüde Dayandım”, “Al Fadimem”, “Mahsus Mahal” ve “Eşşeği Saldım Çayıra” gibi eserlerin yer aldığı repertuvar, izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Gecenin en anlamlı anlarından biri ise “Yiğidim Aslanım” eserinin seslendirilmesi oldu. Bu eserle, demokrasi ve basın özgürlüğü mücadelesinin simge isimlerinden Uğur Mumcu anıldı. Salondaki dinleyiciler, bu özel anı uzun süre alkışladı.
“Mânidar” konserlerinin her ay farklı içeriklerle sanatseverlerle buluşmaya devam edeceği belirtildi. Odunpazarı Belediyesi, kültür ve sanatı toplumun her kesimiyle buluşturan etkinlikleriyle kentin kültürel yaşamına katkı sunmayı sürdürüyor.




