Çevrede yaşayanlar bezdi!

Eskişehir’in tarihi semti olan Odunpazarı, yıllardır çözülemeyen metruk ev sorunuyla mücadele ediyor. Mahallede bulunan onlarca harabe yapı, hem tehlike saçıyor hem de çevresinde yaşayanları bezdirmiş durumda.

Ayakta kalmaya çalışıyorlar!

Emek ve Demokrasi Platformundan adalet yürüyüşü
Emek ve Demokrasi Platformundan adalet yürüyüşü
İçeriği Görüntüle

En eski yerleşim yerlerinden biri olan Odunpazarı’nda, her köşe başında yıkılmak üzere olan evler, çökme riskiyle ayakta zor duruyor. Kimi evlerin çatısı çökmüş, bazıları duvarsız halde ayakta kalmaya çalışıyor.

Hem fiziksel hem psikolojik sorun!

Mahalle sakinleri, her sabah pencereden dışarı baktığında yeni bir tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Çocuklarını bu sokaklarda oynamaya göndermeye korkan aileler, metruk evlerin sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da mahalleyi yorduğunu söylüyor.
Whats App Image 2025 06 28 At 10.50.35 (1)Sabrımız tükendi!

Mahallede yaşayan vatandaşlar, “Artık sabrımız tükendi. Çocuklar için oyun alanı, yaşlılar için güvenli bir ortam istiyoruz. Bu metruk evlerin bir an önce yıkılmasını veya restore edilmesini bekliyoruz” şeklinde konuşuyorlar.

Muhabir: Tuğba Aktay