Adalar Köprüsü’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Eskişehir Gordion Rotary Kulübü Dönem Başkanı İnci Özdemir, çocuk felcine karşı verilen mücadelenin bir umut simgesi haline geldiğini söyledi.
Özdemir, her yıl 24 Ekim Dünya Polio Günü’nün, dünyayı çocuk felcinden arındırma hedefine dikkat çekmek amacıyla kutlandığını belirterek, “Rotary’nin öncülüğünde yürütülen küresel çalışmalar sayesinde, bir zamanlar yüz binlerce çocuğu etkileyen polio hastalığı bugün neredeyse yok olma noktasına geldi” dedi.
Rotary’nin 1985 yılında başlattığı PolioPlus programı ile tarihi bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Özdemir, “Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve Bill & Melinda Gates Vakfı gibi kuruluşlarla yürütülen ortak çalışmalar sonucunda, hastalık vakalarında yüzde 99 oranında azalma sağlandı” diye konuştu.
Bugün yalnızca Afganistan ve Pakistan’da endemik olarak görülen çocuk felcinin tamamen ortadan kaldırılması için Rotary kulüplerinin “Polio’ya Son!” hedefiyle çalışmaya devam ettiğini belirten Özdemir, Eskişehir’de de farkındalık oluşturmak amacıyla Adalar Köprüsü’ne “Çocuk Felcine Son” bayrağını astıklarını söyledi.
Özdemir, konuşmasının sonunda tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“Bu bayrak sadece bir sembol değil; çocukların sağlıklı bir geleceğe sahip olması için verdiğimiz mücadelenin bir göstergesi. Unutmayalım, bir çocuk bile felç kaldıkça tüm çocuklar risk altındadır. Bu yüzden destekleriniz çok önemli. İyilik için birleşin, Polio’ya son verin!”




