İYİ Parti'nin 4. Olağan Kongre sürecinin 27 Ağustos 2025 tarihinde başladığını hatırlatan Ulucan, bu sürecin 9 Kasım 2025’te il kongresiyle sona ereceğini duyurdu. Şimdiye dek Çifteler, Seyitgazi, Alpu ve Beylikova ilçelerinde coşkulu kongreler gerçekleştirdiklerini söyleyen Ulucan, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe kongrelerinin de aynı birlik havasında geçeceğini ifade etti.
"SİYASET CESUR YÜREKLERLE YAPILIR"
Ulucan, geçmiş dönemde görev almış bazı il ve ilçe başkanlarına yönelik eleştirilerde bulunarak, “Bu da gösteriyor ki, ilçe teşkilatlarımıza da baktığımızda birçok arkadaşımız görev aldı. İlçe başkanlığı sıfatına nail oldu. Kimileri de bu sıfata nail olduktan sonra, kerameti, durumu veya büyüklüğü ya da o koltuğun verdiği gücü, koltuğa güç katmak yerine, kendi şahsi çıkar ve ikballeri için kullandı. Onlar da tozla geldiler, yelle gittiler. Bugün burada değiller. Sokakta da yüzümüze bakmaktan utanç duyduklarını gözlemleyebiliyorum. Çünkü siyaset, ikna edilmiş değil; inanmış, cesur dava adamlarıyla yapılır. Kimi isimler bu görevi kendi çıkarları için kullandı. O koltuklara güç vermek yerine koltuktan güç almaya çalıştılar. Bugün sokakta yüzümüze bakamayanlar var” dedi.
Siyasetin ancak “inanmış, cesur dava adamlarıyla” yapılabileceğini vurgulayan Ulucan, "Her 'iyiyim' diyen iyi, her 'cesurum' diyen cesur çıkmadı" ifadelerini kullandı.
TEPEBAŞI TEŞKİLATINA ÖVGÜ
Tepebaşı İlçe Başkanı Kani Küçükertan’a da özel teşekkürlerini ileten Ulucan, "Kani Başkan ilçemizdeki kaosu ve karmaşayı büyük ölçüde sona erdirdi. Yönetimiyle birlikte önemli bir yapılanma süreci başlattı" dedi.
Tepebaşı ilçe kongresinde görevi devralacak olan Reşat Küçükertan’a da başarılar dileyen Ulucan, “Zor işini Allah kolay etsin” diye konuştu.
"İYİ PARTİ TÜRKİYE’NİN UMUDU"
Konuşmasının sonunda Türkiye’de kutuplaşmış siyasi düzenin sona ermesi için İYİ Parti’nin en güçlü alternatif olduğunu savunan Ulucan, “Türkiye’yi yeniden aydınlık günlere taşıyacak yegâne siyasi yapı İYİ Parti’dir. Bizler bu yolda yılmadan, yıkılmadan mücadele edeceğiz” diyerek partililere birlik çağrısı yaptı.