Eskişehir’de bir düğün merasiminde çekilen ve sosyal medyada büyük tepki çeken görüntüler sonrası yargılanan anne S.B., hakim karşısına çıktı. Görüntülerde, annenin kucağındaki 3 yaşındaki çocuğun sigara içtiği, diğer çocuğun ise elinde alkol şişesi bulunduğu iddia edilmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında anne gözaltına alınmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan S.B., çocuklarına sigara ya da alkol vermediğini belirterek, “Oğlum yerde bulduğu plastik bir cismi ağzına götürdü, duman çıktığını fark edince hemen elinden aldım. Diğer oğlumun elindeki bira şişesini de ben vermedim, büyüklerin çöpe atması için toplamasını istemesi üzerine almış” dedi.
Çocukların babası Ö.B. ise eşini savunarak, kendilerinin sigara kullanmadığını, annenin çocuklarla yakından ilgilendiğini ve şikayetçi olmadığını söyledi.
Müşteki kurum vekili ise görüntülerin suçun işlendiğini açıkça ortaya koyduğunu savunarak sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep etti. Savcılık mütalaasında, sanığın çocukların sağlığını ve güvenliğini tehlikeye soktuğu yönünde değerlendirme yapılmasına rağmen, bazı suçların şikayete tabi olması nedeniyle dosyada düşme talebi de yer aldı.
Mahkeme heyeti, delilleri ve savunmaları değerlendirdikten sonra sanığın üzerine atılı suçların sabit olmadığı kanaatine vararak, anne S.B. hakkında tüm suçlamalardan ayrı ayrı beraat kararı verdi.



