Heyet, temasları kapsamında Galiçya Türk Şehitliği, Gül Baba Türbesi, Kahramanlar Meydanı ve Meçhul Asker Anıtını ziyaret ederek ecdadı rahmetle andı. Ziyaretlerde, asırlardır süren kardeşlik bağlarının geleceğe taşınacağı vurgulandı.
Program çerçevesinde Macaristan Büyükelçisi C. Gülşen Karanis Ekşioğlu ile bir araya gelen TBMM heyeti, ikili ilişkilerin dostluk temelinde daha da güçleneceğini ifade etti. Macaristan Ulusal Meclisi’nde Meclis Başkanı László Kövér ile yapılan görüşmede ise parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar ele alındı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milletvekili Dönmez ve heyet, Başbakan Oran ile yaptıkları görüşmede siyaset, ekonomi, enerji, savunma, eğitim ve kültür alanlarında iş birliği konularını görüştü. Heyet ayrıca Macaristan Cumhurbaşkanı Sulyok tarafından da kabul edildi.
Ziyaret sırasında Maarif Vakfı İlköğretim Okulu ve Lisesi’nin açılışı yapıldı ve avluda Türk–Macar dostluğunu simgeleyen bir fidan toprakla buluşturuldu. Ayrıca Estergon Kalesi, Öziçeli Hacı İbrahim Cami Müzesi ve Vişegrad Kalesi ziyaret edilerek tarihî bağlar hatırlatıldı.
Yoğun temasların ardından TBMM heyeti, Türkiye ile Macaristan arasında derinleşen “geliştirilmiş stratejik ortaklık” vizyonunun yalnızca iki ülkeye değil, bölgesel barış, istikrar ve refaha da güçlü katkı sunacağı mesajını verdi.