2017 yılından bu yana ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerini ağırlayan merkez, çocukların müzikle tanışmasına fırsat sunuyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, orkestranın önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve sanata yönlendirmek adına hayata geçirdiğimiz bir proje” ifadelerini kullandı.
2015 yılında kurulan Çocuk Senfoni Orkestrası, 10 yılda 49 konser vererek çocuklara örnek oldu. Enstrüman tanıtım etkinlikleri kapsamında bugüne kadar 18 farklı okuldan 2 bin 422 çocuk, çalışma merkezini ziyaret ederek müzik aletlerini tanıma fırsatı yakaladı.
Son olarak Cemal Ererdi Anaokulu öğrencilerinden oluşan 49 çocuk, Ferdi Zeyrek Yaşam Merkezi’nde yer alan merkezde eğitime katıldı. Öğrenciler, orkestranın yetkililerinden enstrümanlar hakkında bilgiler alırken merak ettikleri sorulara da cevap buldu. Çalgıları tanırken eğlenceli anlar yaşayan çocuklar, bir enstrüman çalmayı öğrenme sözü verdi.
Ferdi Zeyrek Yaşam Merkezi’nde yer alan merkez ve verilen eğitimler hakkında bilgi almak isteyenler, 0 (222) 321 12 79 numaralı telefondan yetkililerle iletişime geçebiliyor.