Milletvekili Dönmez: “Yeni hastane, Eskişehir ve bölge için önemli bir sağlık yatırımı”
Milletvekili Dönmez: “Yeni hastane, Eskişehir ve bölge için önemli bir sağlık yatırımı”
İçeriği Görüntüle

Eskişehir İklim Spor Kulübü bünyesinde, Tepebaşı Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu iş birliğiyle yürütülen Tepebaşı İklim İzcileri Programı, çocuklarda doğa, çevre ve iklim bilinci oluşturmayı hedefliyor. Programda ayrıca çocukların özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik ve takım çalışması gibi sosyal becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Program kapsamında düzenlenen etkinliklerde, iklim ve çevreye dair önemli gün ve haftalara katılım sağlanıyor; çevre bilinci eğitimleri, sergiler ve dijital bağımlılığı azaltmaya yönelik doğa temelli iletişim atölyeleri gerçekleştiriliyor.

Telsizlerle Dünyayla Bağlandılar

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen JOTA-JOTI etkinliği kapsamında Tepebaşı İklim İzcileri, öncelikle internet ortamında karşılaşılabilecek riskler, dijital kimlik güvenliği ve sağlıklı çevrim içi davranışlar hakkında bilgilendirildi.

Etkinlikte izciler, “Alfa, Bravo, Charlie…” gibi fonetik alfabeyi kullanarak temel telsiz çağrıları öğrendi. Ardından amatör telsizcilerle bağlantı kurarak gerçek zamanlı uygulama deneyimi yaşadılar. Radyo frekanslarının yüksek teknolojiye ihtiyaç duymadan çalışabilmesi sayesinde doğal afetlerde iletişimin önemi ve acil durumlarda alternatif haberleşme yöntemleri de etkinliğin konuları arasında yer aldı.

Teorik eğitimlerin ardından izciler, “TC GAZZE26” grup çağrı işaretiyle farklı izci grupları ve amatör telsizcilerle bağlantı kurdu. Böylece teoride öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldular.

Kaynak: Bülten