Demir, 11 Mayıs itibarıyla yayımlanan manifestoda PKK’nın silah bırakmak için öne sürdüğü şartlar arasında Lozan Antlaşması ve 1924 Anayasası'nın hedef alınmasına dikkat çekerek, bunun bir "ihanet süreci" olduğunu belirtti.
“Yedi düvelle savaşarak büyük bedellerle kazandığımız Lozan Antlaşması ve üniter devlet yapımızın temeli olan 1924 Anayasası, bugün terör örgütünün öncelikli hedefi haline gelmiştir,” diyen Demir, bu saldırıların Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye'nin kazanımlarını yok etmeye yönelik olduğunu vurguladı.
Demir açıklamasında, “Bu manifesto bize net olarak göstermektedir ki; ‘koşulsuz şartsız silah bırakma’ masalı, Türk Milleti’ni aldatma politikasından ibarettir,” ifadelerini kullandı. Türk milletinin Lozan’da elde ettiği kazanımları asla terk etmeyeceğini belirten Demir, 1924 Anayasası'na “Türk” kavramının kanla yazıldığını ve yine kanla korunacağını söyledi.