Albayrak’tan Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e destek ziyareti
Albayrak’tan Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e destek ziyareti
İçeriği Görüntüle

Genel Başkan başta olmak üzere genel merkez kadroları ve teşkilatların Türkiye genelinde yoğun bir saha programı yürüttüğünü belirten Özkaya, geçtiğimiz ay İstanbul’da gerçekleştirilen çalışmaların ardından Ramazan ayı boyunca Anadolu’nun farklı illerinde temasların devam edeceğini söyledi. Ulusal medyada yeterince yer bulamadıklarını dile getiren Özkaya, buna karşın yerel basının ilgisinin kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayarak basın mensuplarına teşekkür etti. Eskişehir ziyaretleri kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini aktaran Özkaya, geçtiğimiz ay Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından düzenlenen yürüyüşe farklı siyasi partiler ve sivil toplum temsilcilerinin katılımını “millî hassasiyetler açısından umut verici bir birliktelik” olarak nitelendirdi. Türkiye’nin geleceği için toplumsal birlikteliğin zorunlu hâle geldiğini savunan Özkaya, ulus bilincinin yeniden güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
“Sığınmacılar gönderilebilir, bu sorun çözülebilir”
Konuşmasında sığınmacı meselesine de değinen Özkaya, bu konuda kamuoyunun yeterince bilgilendirildiğini ve sorunun çözülebilir olduğunun topluma anlatıldığını belirtti. Türkiye’nin yalnızca ekonomik zorluklarla değil, aynı zamanda artan madde bağımlılığı ve sanal kumar gibi sosyal sorunlarla da karşı karşıya olduğunu ifade eden Özkaya, bu çerçevede “Tertemiz Türkiye” adını verdikleri yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı.
Söz konusu projeyle ilgili 14’ünde bir çalıştay düzenleneceğini kaydeden Özkaya, çalışmanın başında psikiyatri profesörü Sertaç Ak’ın bulunduğunu ve şehir şehir dolaşarak bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Bu başlığın yalnızca bir siyasi söylem değil, toplumun geleceğini doğrudan ilgilendiren bir mesele olduğunu dile getirdi.
Erken seçim çağrısı ve olası ittifaklar
Erken seçim talebini yineleyen Özkaya, toplumun yaşam koşullarındaki kötüleşme nedeniyle böyle bir beklenti içinde olduğunu öne sürdü. Seçim kararı alınması hâlinde farklı siyasi partiler arasında ittifak ve iş birliklerinin gündeme gelebileceğini belirten Özkaya, partilerinin Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini benimsediğini vurgulayarak “Atatürk ile ve Türklük ile sorunu olmayan herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı.
Genç işsizliği, eğitim sistemi ve istihdam önerileri
Gençlerin iş beğenmediği yönündeki eleştirilere katılmadığını söyleyen Özkaya, sorunun temelinde düşük ücretler, güvencesiz çalışma koşulları ve yetersiz fırsatlar bulunduğunu savundu. İletişim çağında gençlerin dünyadaki imkânları yakından gördüğünü belirten Özkaya, üniversite sayısındaki artışın işsizliği çözmek yerine ertelediğini, meslek liselerinin ise geri planda kaldığını ifade etti.
Çözüm olarak köy okullarının yeniden açılmasını, her köye öğretmen, ziraat mühendisi ve veteriner atanmasını önerdiklerini belirten Özkaya, bu adımın hem atanamayan mezunlar sorununu hafifleteceğini hem de üretim ekonomisini güçlendireceğini söyledi. Türkiye’nin kaynak sorunu olmadığını ileri süren Özkaya, esas meselenin mevcut kaynakların doğru alanlara yönlendirilmemesi olduğunu dile getirdi. Üretim odaklı ekonomi politikaları, sertifikasyon ve yeniden eğitim programlarıyla mezunların kısa sürede iş hayatına kazandırılabileceğini ifade eden Özkaya, kapsamlı bir eğitim reformunun da uzun vadede istihdam dengesini sağlayacağını belirtti.
Yurt dışına giden gençlerin yalnızca ekonomik nedenlerle değil, daha güvenli ve istikrarlı bir yaşam arayışıyla hareket ettiğini savunan Özkaya, Türk gençliğinin tembel olmadığına inandığını vurgulayarak gençlere umutsuzluğa kapılmamaları çağrısında bulundu.

Muhabir: İlksen Akkan