Zafer Partisi Eskişehir Afet ve Acil Durum Politikaları İl Başkan Yardımcısı Bekir Şan, orman yangınlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Şan, yaz aylarında artan yangın riskine dikkat çekerek, yangınlarla mücadelede mevcut önlemlerin yetersiz olduğunu savundu.
Yangınların yalnızca iklim koşullarından kaynaklanmadığını öne süren Şan, sabotajlar, madencilik faaliyetleri ve ihmallerin de yangınların nedenleri arasında yer aldığını iddia etti. Yangın söndürme çalışmalarında yüksek kapasiteli amfibik uçakların sayısının artırılması gerektiğini belirten Şan, Türk Hava Kurumu envanterinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanlığı filosuna ayrılan kaynakları da eleştiren Şan, bu kaynakların yangın söndürme uçaklarına aktarılması gerektiğini savundu.

Açıklamasında vatandaşlara da çağrıda bulunan Şan, doğaya sigara izmariti ve cam şişe atılmaması, anız yakılmaması ve ormanların korunması konusunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Şan, "Yeşil Vatan'ın tek bir dalını dahi ne ranta, ne teröre ne de ihmalkârlığa teslim etmeyeceğiz." dedi.

