Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Trump ile yaklaşık bir saat süren kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini, ardından Avrupalı liderlerle temaslarda bulunduklarını aktardı. Görüşmelerin toplamda bir buçuk saatten fazla sürdüğünü belirten Zelenskiy, “Başkan Trump ile uzun ve kapsamlı bir görüşme yaptık. Avrupalı liderleri aramıza davet etmeden önce birebir görüşmelerle başladık” ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri, barışın sağlanması için her türlü çabayı göstermeye hazır olduklarını vurgulayarak, “Başkan Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ana hatlarını paylaştı. ABD’nin gücünün mevcut durumun seyrinde etkili olması önemli. Başkan Trump’ın Ukrayna, ABD ve Rusya arasında üçlü görüşme önerisini destekliyoruz” dedi.

AB’den E1 Yerleşim Planına Sert Tepki
AB’den E1 Yerleşim Planına Sert Tepki
İçeriği Görüntüle

Zelenskiy, Washington ziyaretinde savaşın sona erdirilmesine ilişkin detayları Trump ile ele alacaklarını belirterek, “Avrupalıların da ABD ile birlikte güvenilir güvenlik garantileri sağlaması kritik. ABD tarafının, Ukrayna’nın güvenliğinin sağlanmasına dair verdiği olumlu sinyalleri değerlendirdik. Tüm ortaklarımızla pozisyonlarımızı koordine etmeye devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA