İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında Ahbap Derneği'nin ve dosyada yer alan tüm şüphelilerin mal varlıklarına tedbiren el konulmasına karar verildi.

Soruşturma kapsamında daha önce aralarında Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent ile avukat Ece Güner'in de bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. Haluk Levent'in ise Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildiği öğrenilmişti.

Eskişehir'de yaşlı adamın 2 milyon liralık altınını çalan şüpheli tutuklandı
Eskişehir'de yaşlı adamın 2 milyon liralık altınını çalan şüpheli tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Öte yandan soruşturmada düzenlenen ikinci dalga operasyonda 12 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Haluk Levent'in başka bir dosyadan tutuklu bulunan kardeşi Berkant Acil'in de yer aldığı belirtildi. Şüphelilerden 6'sı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken, diğer 6 kişi hakkında adli kontrol uygulanması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada Haluk Levent hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" ve "Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlamaları yöneltiliyor.

Soruşturma kapsamında MASAK raporları ile teknik ve fiziki takip çalışmaları doğrultusunda dernek hesaplarından bazı şüphelilerin hesaplarına yüksek tutarlı para transferleri yapıldığı iddiaları inceleniyor. Dosyada yer alan iddialar hakkında yargı süreci ise devam ediyor.

Kaynak: İHA