Emekli Albay Türk, Türkiye’de PKK terörünün geçmişi ve bugününe dair yaptığı konuşmada, sürece dair az bilinen gerçekleri katılımcılarla paylaştı. Sürecin doğru analiz edilmesinin önemine değinen Türk, terörle mücadelenin yalnızca silahlı yöntemlerle değil, terör propagandası, dezenformasyon ve uluslararası platformlarda etkili çalışmalarla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polis Teşkilatı ve Köy Korucularının özverisine değinen Emekli Albay, dünyada neredeyse hiçbir terör örgütüyle bu derece hassasiyetle mücadele edilmediğini ifade etti. Ayrıca, teröre ve terör destekçilerine karşı milli değerlere sahip çıkarak mücadele etmenin sadece bir vatandaşlık görevi değil, şehit ve gazilere minnet borcu olduğunu belirtti.
Konuşma katılımcılar tarafından büyük takdir topladı. Etkinlik sonunda İnisiyatif Merkezi Derneği Eskişehir İl Temsilcisi Çağrı Yıldırım, Emekli Albay Türk’ün katılımından duydukları memnuniyeti dile getirerek, toplumda farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaptı ve dernek tarafından Alican Türk’e plaket takdim edildi.




