Anadolu Üniversitesi öğrencileri uluslararası platformlarda elde ettikleri başarılarla üniversitenin adını duyurmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen “Çin’e Seyahat ve Fotoğraf” programında hazırladığı görsel çalışmayla Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Esmanur Şen, birincilik ödülüne layık görüldü.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçiliği ev sahipliğinde ve Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti Dostluk Derneği organizasyonuyla gerçekleştirilen program, bu yıl “Ekolojik Uygarlık Turu” temasıyla düzenlendi.

Program, Çin ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 55. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilirken, Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP) vizyonu doğrultusunda da önem taşıdı. Programa Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrenciler katıldı.

Photo 6Abe0Cb6D0265

Farklı şehirlerin doğal ve kültürel dokusu fotoğraflandı

Ataç: Hiçbir çocuk ekonomik zorluk nedeniyle eğitimden mahrum kalmamalı
Ataç: Hiçbir çocuk ekonomik zorluk nedeniyle eğitimden mahrum kalmamalı
İçeriği Görüntüle

Program kapsamında Şanghay, Anji, Huzhou ve Nanxun bölgelerini ziyaret eden öğrenciler, bölgelerdeki ekolojik uygulamaları ve kültürel dokuyu yerinde gözlemledi. Öğrenciler saha ziyaretleri sırasında fotoğraf ve kısa video çalışmaları hazırladı.

Türkiye’ye dönen katılımcıların hazırladığı görsel içerikler, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde oluşturulan jüri heyeti tarafından değerlendirildi.

Değerlendirmede çevre bilinci, estetik anlatım ve görsel yetkinlik gibi kriterler dikkate alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda Esmanur Şen’in hazırladığı çalışma birincilik ödülüne layık görüldü.

Ödülü Çin Büyükelçisi takdim etti

Esmanur Şen’e birincilik ödülü, Ankara’da düzenlenen törende Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi tarafından takdim edildi.

Şen’in elde ettiği başarı, Anadolu Üniversitesi’nin öğrencilerinin ulusal ve uluslararası platformlarda gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi