Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, toplantıda yaptığı açıklamada, üniversitenin öğrencilere en kaliteli hizmeti sunmayı temel amaç edindiğini belirterek, yemek hizmetlerinin de bu anlayışın önemli bir parçası olduğunu söyledi. Yemekhanenin modern ve hijyenik bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Adıgüzel, öğrencilerin öğle ve akşam yemeklerinden uygun fiyatlarla faydalandığını ifade etti.

Adıgüzel, “Öğrencilerimize 35 TL gibi sembolik bir ücretle dört çeşit yemek sunuyoruz. Ekonomik durumu uygun olmayan öğrencilerimize ise ücretsiz yemek imkânı sağlıyoruz. Şu anda yaklaşık 2 bin 600 öğrencimiz burslu olarak yemek yiyor, bin 625 öğrenci ise tamamen ücretsiz faydalanıyor” dedi.

Whatsapp Image 2026 04 15 At 12.45.31

"1st Study in Eskişehir International Staff Week” programı kapsamında sertifika töreni gerçekleştirildi
"1st Study in Eskişehir International Staff Week” programı kapsamında sertifika töreni gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Yemekhanede öğrenciler ile akademik personelin aynı mutfaktan çıkan yemekleri tükettiğine dikkat çeken Adıgüzel, “Kendimizin yemediği hiçbir yemeği öğrencilerimize sunmayız” ifadelerini kullandı. Ayrıca çölyak hastaları ve özel beslenme ihtiyacı olan öğrenciler için ayrı menüler hazırlandığını belirtti.

Son günlerde kamuoyunda yer alan “yemeklerden yabancı madde çıktığı” yönündeki iddialara da değinen Adıgüzel, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirten Adıgüzel, “Bu tür haberleri ihbar kabul ederek bakanlık müfettişlerini davet ettik. Yapılan incelemelerde iddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı” dedi.

Yemekhane Müdürü Ozan Sezgin ise tesisin tamamen üniversitenin kendi personeliyle hizmet verdiğini belirterek dışarıdan hizmet alımı yapılmadığını ifade etti. Sezgin, “Yemeklerimiz gıda mühendisleri kontrolünde, dengeli ve sağlıklı beslenme kriterlerine uygun şekilde hazırlanıyor” diye konuştu.

2021 yılında hizmete giren üretim tesisinin Türkiye’deki en modern örneklerden biri olduğunu vurgulayan Sezgin, öğrencilerin de sürece dahil edildiğini belirtti. Her ay bir gün öğrencilerin belirlediği menünün çıkarıldığını söyleyen Sezgin, beslenme planlamasının kalori, protein ve vitamin dengesi gözetilerek hazırlandığını ifade etti.

Whatsapp Image 2026 04 15 At 12.45.30

Basın mensupları, açıklamaların ardından yemek üretim alanlarını gezerek hazırlık aşamalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Üniversite yönetimi, yemekhanenin her zaman denetime açık olduğunu ve isteyen herkesin tesisleri ziyaret edebileceğini vurguladı.

Muhabir: Esra Kahya