Anahtar Parti İl Teşkilatı tarafından Ulus Anıtı’na kurulan parti standı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Üyelik yaptırmak isteyen vatandaşlar gün boyu Anahtar Parti standını ziyaret etti.  İl Başkanı Çağlar Ölce gün içerisinde partiye bine yakın yeni üyenin katıldığını belirtti. Standın önünde basın açıklaması yapan Ölce, “TCMB’nin 2025 yıl sonu enflasyon tahminini %24’te sabit tuttu. Tepkiliyiz. Bu %24’lük tahminin ekonomik gerçeklerle ilgisi bulunmamaktadır” dedi. 

İŞSİZLİK GÜN BE GÜN BÜYÜYOR

“Vatandaş temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi” diyen Ölce, “Sadece halka kemer sıktırmakla, çözüm olarak gösterdiğiniz para politikanız ile halkı eziyorsunuz. Krediye ulaşmak imkansız hale geldi. Vatandaş temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Esnaf kepenk kapatıyor, işsizlik gün be gün büyüyor. Anneler babalar market reyonu önünde çocuklarına mahçup oluyor. KOBİ’ler, müteşebbisler, sanayiciler yüksek faiz ortamında eziliyor. Emekliler evlatlarının yardımı olmasa evinin yolunu bulamıyor. Asgari ücretli yastığa başını rahat koyamıyor. Siz kamu bekanız önceliğiniz olsaydınız bu tablo yaşanmazdı” ifadelerini kullandı. 

A3C55901 7D55 4917 9F2B 3A74693995C9

MERKEZ BANKASI ŞEFFAF OLMALIDIR

Hükümete seslenen Ölce şunları söyledi; “Kamu harcamalarında şeffaflık ve mali disiplinin sağlanmasında sizi ciddiyete davet ediyorum.Kamu tarafında tasarruf sağlansa idi, her gün açıkça hukukla aykırı kararlar ile piyasaya şoklar yaşatılmasa idi, ekonomik kırılganlık bu denli derinleşmezdi. Merkez Bankası bağımsız ve şeffaf olmalıdır. Ekonominin bilimsel kuralları ile çelişen, piyasa iletişimi zayıf bir Merkez Bankası yerine, güven veren ve şeffaf hesap verebilir bir MB yönetimine ihtiyaç vardır. Biz anahtar parti olarak, olana bitene seyirci kalmayacağız. Güven veren bir hukuk düzeni inşa ederek, adil bir kamu yönetimi ve halktan yana ekonomi politikaları ile bu ekonomik enkazın altından vatandaşımızı kurtaracağız. Her zaman söylediğim gibi yapamıyorsanız, anahtarı alacağız.”

35 maddelik kanun teklifi komisyonda! 35 maddelik kanun teklifi komisyonda!

D4690B6B 397C 4A7A 9C71 Baa9B1954829

Muhabir: Esra KAHYA