Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre, deprem saat 08.48’de Demre açıklarında kaydedildi. Sarsıntının büyüklüğü 4,7 olarak ölçülürken, yerin 16,17 kilometre derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.

Otomobil kamyonete çarptı: 6 yaralı
Otomobil kamyonete çarptı: 6 yaralı
İçeriği Görüntüle

Deprem, başta Antalya merkez olmak üzere çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli panik yaşanırken, vatandaşların bir kısmı tedbir amaçlı açık alanlara çıktı.

İlk bilgiler
Yetkililerden yapılan ilk açıklamalarda, deprem sonrası herhangi bir can ya da mal kaybına ilişkin olumsuz bir ihbarın bulunmadığı belirtildi. Ekiplerin sahadaki tarama çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Uzmanlar ne diyor?
Uzmanlar, Akdeniz açıklarında meydana gelen bu tür depremlerin bölgenin aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade ediyor. Vatandaşların olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: İHA