Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından her ayın son pazar günü hayata geçirilen “Arabasız Pazar” uygulaması, bu hafta sonu da kent yaşamına yavaşlama ve nefes alma imkânı sunacak.

Uygulama kapsamında Nevruz Caddesi (Nilüfer Caddesi – Akdoğdu Sokak arası), Fabrikalar Sokak (Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı – İsmet İnönü 1 Bulvarı arası) ve Atatürk Bulvarı’nın belirli kesimleri araç trafiğine kapatılacak. Böylece vatandaşların yürüyüş yapması, bisiklet kullanması ve kamusal alanları daha özgür şekilde deneyimlemesi amaçlanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, uygulamanın temel hedefinin kentte araç yoğunluğunu azaltarak daha güvenli ve temiz bir çevre oluşturmak olduğu vurgulandı.

Öte yandan, Atatürk Bulvarı’nın Şehit Güngören Bostan Sokak ile Dr. Sadık Ahmet Bulvarı arasındaki güney kısmı da aynı saatlerde trafiğe kapalı olacak. Bu süreçte toplu taşıma hatlarında da geçici güzergâh değişiklikleri yapılacak. Siyah 2, Siyah 11, Kırmızı 11, Siyah 17, Kırmızı 26, Kırmızı 63 ve Tıp Ekspres hatlarının alternatif yollar üzerinden hizmet vereceği bildirildi.

Eskişehir’de 23 Nisan’da ulaşım ücretsiz olacak
Eskişehir’de 23 Nisan’da ulaşım ücretsiz olacak
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, sürücülere alternatif güzergâhları kullanmaları çağrısında bulunurken, uygulamanın kentte çevre bilincini artırmaya katkı sağladığına dikkat çekti.
“ A R A B A S I Z P A Z A R” İ L E Ş E H İ R D E S E S S İ Z V E T E M İ Z B İ R G Ü N (1)

Kaynak: Bülten