Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleriyle ortaklaşa düzenlenen etkinliklerde bu yılın teması “Herkes İçin Hareketlilik” olarak belirlendi. Hafta boyunca; sosyal eşitlik, yol güvenliği, daha az gürültü, hava kirliliği ve daha iyi bir yaşam kalitesi hedeflenerek kentlerdeki vatandaşların beklentilerini karşılamaya yönelik farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.

MEGEM'de 46. dönem başladı
MEGEM'de 46. dönem başladı
İçeriği Görüntüle

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında elektrikli bisikletlerle 4 bin 601 sürüş yapılırken, bu sayede 2 bin 123 kilogram 37 gram karbon salınımının önüne geçildi. Böylece hem çevrenin korunmasına katkı sağlandı hem de sağlıklı ve çevreci ulaşımın yaygınlaşması için önemli bir adım atıldı.

Vatandaşlar, mobil uygulamalar aracılığıyla sisteme kolayca erişip bisikletleri kullanabiliyor. Detaylı bilgi almak isteyenler, Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne 0 (222) 211 40 00 / 3352 numaralı telefondan ulaşabiliyor.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, projenin kentin karbon ayak izini azaltmada önemli bir rol üstlendiğini belirterek, sürdürülebilir ulaşım çalışmalarının artarak devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: Bülten