Odunpazarı Belediyesi’nin 2026 yılı yatırım programı gündeme geldi
Odunpazarı Belediyesi’nin 2026 yılı yatırım programı gündeme geldi
İçeriği Görüntüle

Ahmet Dönmez planlanan proje ile ilgili “Sarıcakaya ilçesi İğdir Mahallesi’nde yapılması planlanan İpekköy Projesi’ni daha önce konuşmuştuk. Arkadaşlar da belediyemizi ziyaret etti, bizzat beni de ziyaret ettiler. Konuya bütün yönleriyle hâkimim. Ancak Sarıcakaya sadece İğdir’den ibaret bir yer değil. Vatandaşlar bizlere, özellikle kırsal mahalle ziyaretlerimizde, bu projeyle ilgili sorular yöneltiyor. Vatandaşın zihninde şu tereddüt var: Neden İğdir Mahallesi? Düzköy, Beyyaylası, Mayıslar gibi mahalleler bu konuda açıklama bekliyor. Sayın Başkanım, siz sadece Eskişehir’in değil, tüm ilçelerin de büyükşehir belediye başkanısınız. Büyükşehir Yasası gereği tüm kırsal mahallelerde yetki ve sorumluluğunuz var. Bu talebi, Sarıcakaya’nın diğer kırsal mahalleleri adına iletmiş olayım. Aynı şekilde, bu talebin Sivrihisar, İnönü ve Mihalgazi için de geçerli olduğunu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.
Ayşe Ünlüce ise proje hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlüce İpekköy Projesi ile ilgili şunları söyledi; “Biliyorsunuz, Türkiye’de yıllardır hep konuşulan bir mesele var: Örnek bir köy yaratabilir miyiz? Bu dönemde biz de hem Türkiye’ye hem Eskişehir’e rol model olacak bir köy kurabilir miyiz diye düşündük. Altyapısıyla, üstyapısıyla, ticaret ağıyla örnek bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. İpekçilik ve zeytincilik üzerine çalıştığımız için bu projeyi bu iki tema üzerinden yürütmeyi planlıyoruz. Sarıcakaya ve Mihalgazi, Türkiye’nin en verimli ovalarına sahip. Eskişehir aynı zamanda İpek Yolu üzerinde bir şehir. Biz de bu kadim kültürü yeniden canlandırmak istiyoruz.

AMACIMIZ BU MODELİ YAYGINLAŞTIRMAK

İğdir’in tercih edilme nedeni, genç nüfusunun bulunması ve köylülerin projeye olan ilgisidir. Hatta dilekçeler verdiler. Köy meydanı ve bazı yapılar da hazır durumda. Biz bu projeyi Sarıcakaya Belediyesi ile birlikte yürütmeliyiz. Gerekirse protokol de yapılabilir. Eğer bu proje başarılı olursa, diğer köylerden de talepler gelecektir. Amacımız, bu modeli yaygınlaştırmak. Önce altyapıyı kuracağız, ardından üstyapı ve üretim eğitimleri gelecek. İpek ürünleri belediyemizin üretici marketlerinde satışa sunulacak. Böylece kırsal mahallelere ikinci bir gelir kapısı da açmış olacağız.”

Muhabir: Esra KAHYA