Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, basın mensuplarının asgari ücret görüşmelerine ilişkin sorularını yanıtladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun sürecinin devam ettiğini belirten Işıkhan, sosyal diyalog mekanizmalarının kullanılmaya devam edileceğini vurguladı.
Türk-İş’in ikinci toplantıya katılıp katılmayacağına ilişkin soruya yanıt veren Işıkhan, sürecin sağlıklı şekilde ilerlediğini ve tüm taraflarla görüş alışverişinin sürdüğünü ifade etti. Yarın yapılacak toplantıda rakam konuşulup konuşulmayacağı sorusu üzerine ise, “Rakam için çok erken. İşçi ve işveren taraflarının görüşlerini alıp komisyonda değerlendireceğiz. Hükümet olarak hakem rolündeyiz” dedi.
Bakan Işıkhan ayrıca TBMM Genel Kurulu’nda bazı müjdeler vereceklerini açıkladı. Buna göre, 72 ilaç geri ödeme listesine alınacak, bunların 69’unu yerli üretim oluşturacak. Ayrıca mülakatsız olmak üzere ÖSYM aracılığıyla 1000 sözleşmeli personel ile 100 müfettiş yardımcısı alımı yapılacak.





