Eskişehir Barosu’ndan avukatlara yönelik şiddete tepki: Bu hukuka saldırıdır
Eskişehir Barosu’ndan avukatlara yönelik şiddete tepki: Bu hukuka saldırıdır
İçeriği Görüntüle

Dosyada yer alan tespitlerde, otelde konaklayan müşterilerin gruplar halinde üst katlardaki VIP bölümlere çıktıkları ve burada uyuşturucu kullandıkları ifade edildi. Ayrıca otele girişlerde üst araması yapılmadığı, herhangi bir x-ray cihazının bulunmadığı ve aramadan geçmeyen kişilerin yanlarında getirdikleri uyuşturucuları kolaylıkla içeri sokabildikleri kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde 26 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan 19 kişi arasında yer alan işletme müdürü Arif Altunbulak, ifadesinde otelde uyuşturucu kullanıldığını bilmediğini belirterek, “Otelde x-ray cihazı bulunmamaktadır. Gelen kişilerin üzerini aramadığımız için içeri girmiş olabilirler” dedi.

“Ünlü İsimler Operasyondan Önce Ayrıldı”

Emniyet güçlerinin 28 Aralık gecesi otele yaptığı baskından yaklaşık yarım saat önce, aralarında iş, sanat ve spor camiasından tanınmış isimlerin de bulunduğu bazı kişilerin otelden ayrıldığı tespit edildi. Altunbulak, ifadesinde, “Aramadan önce sanat, iş ve spor camiasının önemli isimleri 00.00–00.30 arasında ayrıldılar. Bazıları tekneyle ayrıldı. Kamera kayıtları mevcuttur. Bu kişilerin aramadan 45 dakika önce nasıl ayrıldıklarını bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Kamera Kayıtları İnceleniyor

Operasyonun ardından Bebek Otel hakkında bir ay süreyle mühürlenerek kapatılma kararı verildiği, ancak işletmenin yürütmeyi durdurma kararı aldırarak yılbaşından bir gün önce yeniden açıldığı öğrenildi. Sorgusunda otelin nasıl yeniden açıldığı sorulan Altunbulak, bu konuda bilgisi olmadığını belirterek sorumluluğun otel sahibi Muzaffer Yıldırım’da olduğunu söyledi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, otelin kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Kaynak: sabah