Eskişehir’de faaliyet gösteren Atatürk Endüstri Meslek ve Anadolu Lisesi'nin Bilişim Teknolojileri Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin kendi alanlarında istihdam edilme oranı son yıllarda dikkat çekici şekilde arttı. İş dünyasında dijitalleşmenin hız kazanması, özellikle yazılım ve bilişim alanında yetişmiş teknik personele olan talebi artırdı.
Bölüm Şefi Kemal Yıldırım, bilişim teknolojilerinin çok geniş bir alan olduğuna dikkat çekerek yazılımın kendi içinde web, mobil ve masaüstü gibi farklı uzmanlık alanlarına ayrıldığını söyledi. Yıldırım, öğrencilerin mezun olduktan sonra yazılım şirketlerinde görev alabildiğini ancak sektörde uzmanlaşmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.
Yıldırım, “Uzmanlık alanınız ve hangi programları kullandığınız çok önemli. Öğrencilerimiz okulda temel eğitimi alıyor ancak yazılım sürekli gelişim gerektiren bir alan. Bu nedenle öğrencilerin mezuniyet sonrası da kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” dedi.
Ağ işletmenliği ve siber güvenlik alanında da iş fırsatlarının bulunduğunu belirten Yıldırım, bu alanda yetişen öğrencilerin network altyapıları, güvenlik sistemleri ve kamera teknolojileri gibi alanlarda görev alabildiğini ifade etti. Öğrencilerin önemli bir kısmının staj yaptıkları iş yerlerinde çalışmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Okul Müdürü İlker Şenoturan ise köklü geçmişe sahip okulda sektör iş birlikleri sayesinde nitelikli öğrenciler yetiştirildiğini belirterek, mezunların yaklaşık yüzde 70’inin Eskişehir’de kendi alanlarında istihdam edildiğini söyledi.
Şenoturan ayrıca son yıllarda mesleki eğitime ilginin arttığını belirterek, güçlü sektör iş birlikleri, Avrupa Birliği projeleri ve yurt dışı staj imkanlarının öğrencilerin kariyer fırsatlarını artırdığını ifade etti.







