Şube Başkanı Fadime Arslan, burada yaptığı açıklamada, mevcut eğitim sisteminin öğrenciler, öğretmenler ve tüm eğitim emekçileri açısından sağlıklı ve güvenli bir ortam sunmakta yetersiz kaldığını belirtti. Arslan, güvenli ve sağlıklı eğitim ortamının tüm bireyler için temel bir kamusal hak olduğunu vurguladı.
Açıklamada, “Güvenli Okul, Sağlıklı Eğitim” anlayışının yalnızca fiziksel koşullarla sınırlı olmadığı; sağlık hizmetleri, psikososyal destek ve sosyal hizmet ağlarıyla birlikte ele alınması gerektiği ifade edildi.
Eğitim-İş’in kamuoyuyla paylaştığı talepler arasında; okullarda revir ve sağlık görevlisi bulundurulması, kadrolu güvenlik ve temizlik personeli görevlendirilmesi, öğrencilere ücretsiz ve sağlıklı yemek ile temiz içme suyu sağlanması, rehber öğretmen sayısının artırılması ve sosyal hizmetlerle okullar arasında güçlü bir bağ kurulması yer aldı.

Ayrıca kalabalık sınıfların azaltılması, yeni okul ve dersliklerin yapılması, sanat ve spor faaliyetlerinin güçlendirilmesi ile tüm okulların güvenlik ve fiziki standartlara uygun hale getirilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, CİMER üzerinden öğretmenler üzerinde oluşturulduğu ifade edilen baskının sona erdirilmesi çağrısı da dikkat çekti.
Fadime Arslan, eğitim hakkının kamusal, eşit ve güvenli koşullarda sağlanması için tüm eğitim emekçilerini, velileri ve yurttaşları başlatılan imza kampanyasına destek vermeye davet etti.

